18. jul 2013.18. jul 2013.
PRIJEMNI ISPITI NA ŠABAČKIM VISOKIM ŠKOLAMA

POPUNjENO DVE TREĆINE SLOBODNIH MESTA

Prvi upisni rok na šabačkim visokim školama je završen. Popunjena su mesta na atraktivnim smerovima, a u drugom upisnom krugu, u septembru, priliku da započne studije imaće još oko 250 akademaca.
Za atraktivne smerove na Visokoj tehnološkoj školi strukovnih studija, poput farmacije ili informatike, ove godine vladalo je veliko interesovanje budućih brucoša. Za ostale studijske programe akademci su pokazali uobičajeno interesovanje, te će drugu šansu za upis, uglavnom kroz samofinansirajući model školovanja, imati nešto više od 100 studenata.
- Najveće interesovanje bilo je na informatici, za koju se prijavilo oko 60 kandidata. Pored toga, veliko interesovanje vladalo je za novi smer, medicinsku farmaciju, na kojoj smo ove godine imali 22 slobodna mesta, koja su već popunjena. Na drugom smeru koji smo uveli ove godine, gastronomiji, ostalo je nekoliko slobodnih mesta, kao i na inženjerskom menadžmentu i proizvodnim tehnologijama, kaže direktor Visoke tehnološke škole dr Svetislav Lazarev.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa