Berza

  • aero 896 ⚫ 0,00%
  • dinnpb 3.650 ▲ 0,77%
  • ineu 35.000 ▲ 2,94%
  • jmbn 7.000 ▼ -2,78%
  • kmbn 3.130 ▼ -3,66%
  • kmbnpb 1.300 ▲ 0,15%
  • mtlc 2.000 ⚫ 0,00%
  • niis 685 ▲ 0,29%
  • tlkb 10.000 ⚫ 0,00%
  • vpdu 11.500 ▲ 6,05%
(18. jul 2013.)
U ŠAPCU

NAJPRIVLAČNIJE STRUČNE ŠKOLE

I pored problema sa poništenjem završnog maturskog ispita šabački svršeni osnovci tokom protekle sedmice upisali su se u jednu od pet srednjih škola. Posle prvog upisnog kruga ostalo je 106 slobodnih mesta od čega samo u Šabačkoj gimnaziji 54
Najveće interesovanje budućih srednjoškolaca privukla je Medicinska škola „Dr Andra Jovanović“ u kojoj nije ostalo nijedno slobodno mesto. Tako će od septembra u klupe sesti 217 učenika prvog razreda raspoređenih u sedam odeljenja u pet obrazovnih profila: farmaceutske, labaratorijske, zubne i fizioterapautske tehničare po jedno i medicinske sestre tehničari, tri odeljenja.
-Izuzetno smo zadovoljni proteklim upisom jer smo pokazali da ova škola tradicionalno dobija najbolje učenike. Nadamo se da ćemo brigom o njihovom školovanju doprineti da oni izađu još bolji iz ove škole i da se zaposle i uđu u radni odnos ili da nastave svoje školovanje na fakultetima jer mi imamo prohodnost na sve fakultete u državi ““ rekao je Aleksandar Pajić, direktor Medicinske škole „Dr Andra Jovanović“.
O kvalitetu upisanih učenika svedoči i činjenica da je odeljenje farmacetskih tehničara sastavljeno od trideset jednog „vukovaca“ dok se u rasponu od sedam i po bodova svrstao već spomeuti broj upisanih učenika.
-Sve ovo pokazuje da je interesovanje dobrih đaka bilo veoma veliko što govori i o vrlo visokom pragu i kvalitetu đaka koji su došli. Karakteristično je, na primer, da nam se u odeljenje farmaceutskih tehničara upisao trideset jedan „vukovac“ jer toliko se i prijavilo. Vrlo su visoki pragovi za upis medicinskih sestara tehničara. Primamo tri odeljenja ali da primamo samo jedno odeljenje tu bi prag bio 59 bodova što je samo jedan bod od maksimuma. Inače, za tri odeljenja prag je iznad 54 boda. Nadamo se da će učenici koji su upisali našu školu biti zadovoljni svojim izborom, odnosno, kvalitetom škole koju su upisali ““ dodao je direktor Pajić.
Ove godine Srednja poljoprivredna škola sa domom učenika, Stručna hemijska i tekstilna škola i Tehnička škola odlukom Ministarstva prosvete ostale su uskraćene za pojedno odeljenje. Mali broj slobodnih mesta, koji je većinom popunjen u petak, na Petrovdan, pokazao je veliku zainteresovanost za stručne škole.
-Zadovoljni smo upisnim rokom jer u nekim odeljenjima ima upisanih učenika i malo preko predviđenog broja ““ rekla je Snežana Ranković, pomoćnik direktora Tehničke škole.

Najnoviji broj

18. jul 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa