28. januar 2010.28. jan 2010.
ŠKOLE OBELEŽILE SAVINDAN

PROSVETITELjU U ČAST

U osnovnim i srednjim školama, školska slava ““ Sveti Sava proslavljena je kao radni, ali nenastavni dan. Učenici šabačkih škola su, sa svojim profesorima i gostima, prisustvovali svečanim svetosavskim akademijama
Sveštenici su posetili mnoštvo škola u kojima je obavljeno lomljenje slavskog kolača, a pojedine škole, poput OŠ ,,Vuk Karadžić“, organizovale su i uručenje nagrada učenicima koji su protekle godine postigli uspehe na takmičenjima iz raznih oblasti. Svečane akademije u školama pripremali su učenici uz pomoć svojih profesora ili veroučitelja, kao što je to u OŠ ,,Jevrem Obrenović“, gde je celokupan program pripremila Milica Simić, veroučitelj ove škole, sa učenicima koji pohađaju časove veronauke.
U Šabačkoj gimnaziji priređeno je ,,Slovo ljubavi“, posvećeno Svetom Savi i despotu Stefanu Lazareviću, povodom šest stotina godina Slova ljubve ““ najznačajnijeg i najlepšeg dela o ljubavi, na srpskom jeziku. Izbor teksta, muzike i kostima, pripao je profesorkama Kati Jugović i Nadeždi Pantelić, a nastupali su učenici Gimnazije i hor, pod rukovodstvom profesorke Živke Jovanović.
U Školi za umetničke zanate, upriličeno je otvaranje izložbe ikona na drvetu i u kamenu koju su priredili učenici. U svečanom programu, pored učenika škole i hora, pod dirigentskim vođstvom profesorke Slađane Nikolić, učestvovali su i gosti: Tamburaški orkestar ,,Bisernica“, KUD ,,Abrašević“, Ivana Spremić i ,,Etno grupa“.
Povodom Savindana u Gradskoj kući, gradonačelnik Miloš Milošević priredio je prijem za direktore šabačkih osnovnih, srednjih i visokih škola. Čestitajući školsku slavu učenicima i nastavnicima, gradonačelnik je istakao opredeljenje gradske vlasti da ekonomsku krizu najmanje osete deca i da se sužene mogućnosti budžeta ne odraze na investicije u obrazovanju.
Dan kada se govori o duhovnom nasleđu našeg prvog učitelja i prosvetitelja, prilika je i za podsećanje na to šta grad čini da bi poboljšao uslove u kojima borave i uče deca. Budžetom za ovu godinu, predviđeno je oko 150 miliona dinara za rekonstrukciju osnovnih, srednjih škola i Predškolske ustanove.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa