18. jul 2013.18. jul 2013.
NASTAVLjENA REALIZACIJA PROGRAMA ZAPOŠLjAVANjA PRIPRAVNIKA

LAKŠE DO PRVOG POSLA

Na osnovu odluke gradonačelnika Šapca, Gradska uprava i ove godine raspisala je konkurs za prijem u radni odnos 50 pripravnika, čiji će se rad, sa 25 miliona dinara, finansirati iz budžeta lokalne samouprave.
Tokom narednih šest, odnosno 12 meseci, 50 mladih dobiće šansu da se pokažu na prvom radnom mestu, zahvaljujući gradskom projektu zapošljavanja pripravnika. Na taj način praksa, uspostavljena 2008. godine, se nastavlja.
- Konkurs za obavljanje pripravničkog staža u Gradskoj upravi i u javnim preduzećima, čiji je osnivač grad Šabac, raspisan je za 50 pripravnika. Njihov radni odnos i zarade biće u skladu sa zakonom, a nakon završetka radnog odnosa grad pruža mogućnost pripravnicima da polažu ispit za rad u državnim organima. Za ovaj program smo se opredelili zato što pruža mogućnost mladim kadrovima da steknu radno iskustvo iz oblasti njihovih zanimanja, da postanu konkurentniji na tržištu rada i da lakše dođu da stalnog posla, kaže Jasminka Ristivojević, član Gradskog veća.
Na evidenciji filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Šapcu, od ukupnog broja osoba koje traže posao, nalazi se 33 odsto mladih koji do sada nisu zasnivali radni odnos. Program zapošljavanja pripravnika pruža šansu svima, jer za 50 raspisanih mesta mogu da konkurišu osobe sa fakultetskim obrazovanjem, diplomom visoke škole i svršeni srednjoškolci. Iskustva nekadašnjih pripravnika su veoma pozitivna, a deo njih je po završetku staža uspeo da zasnuje stalni radni odnos, navodi naša sagovornica.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa