25. jul 2013.25. jul 2013.
44. PLIVAČKI MARATON JARAK - ŠABAC

STIŽU TAKMIČARI IZ DESET ZEMALjA

U nedelju, 4. avgusta, održaće se 44. izdanje plivačkog maratona Jarak - Šabac na stazi dugoj 19 kilometara. Zbog finansijske situacije ovaj put izostaće svetska plivačka elita, ali će doći takmičari iz deset evropskih zemalja: Srbije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Bugarske, Grčke, Češke, Italije i Švajcarske.
Za nagradni fond koji iznosi 4.000 evra boriće se pet plivačica i trinaest plivača.
Trka na 1.200 metara startovaće pre glavne trke, a svi zainteresovani plivači za mini maraton treba da budu oko deset sati na gradskoj plaži na Starom gradu radi upisa u trku i odlaska autobusom do startnog mesta kod starog železničkog mosta.
Centralna trka od Jarka do Šapca biće dugačka 19 kilometara i nosiće naziv „Trka mira“ u čast i spomen na stradanje Šapčana i pomoć koju su im pružili hrabri i plemeniti stanovnici sremskog sela Jarak.
Svaki takmičar u glavnoj trci po novim pravilima Plivačkog saveza Srbije mora da ima potpis i pečat od plivačkog kluba i obavljen zdravstveni lekarski pregled.
Dan pre maratona Jarak - Šabac, u subotu na Starom gradu biće organizovano takmičenje za najbolji riblji kotlić ali i poznata „Bubijada“.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa