25. jul 2013.25. jul 2013.
TIJANA PETROVIĆ, UČENICA IZ TABANOVIĆA, VOLI FUDBAL

PARTIZANOVAC MEĐU ZVEZDAŠIMA

Sanja da bude kao Kristijano Ronaldo. Sada trese protivničke mreže igrajući na mestu centarfora u ŽFK “Šabac“
Odlična je učenica Osnovne škole “Vuk Karadžić“ u Pričinoviću. U đačkoj knjižici i ove godine na kraju petog razreda, nanizala je sve odlične ocene.
Tijana Petrović je navršila 12 godina i jedno je od troje dece u porodici Dejana Petrovića iz Tabanovića. Starija Dejanova ćerka je Nina, a najmlađa Tamara. One su privrženije “nežnijim“ zanimanjima, dok srednja ( po starosti) Tijana, želi da postane vrhunski fudbaler.
Redovno na treninge
Tijana već nekoliko meseci stiče fudbalsko znanje u ŽFK “Šabac“. Iz rodnog Tabanovića redovno odlazi na treninge u Šabac. Nekada je dovozi otac, nekada odlazi autobusom ili čak biciklom. Za nju je važno da je uvak na vreme na zelenom tepihu fudbalskog stadiona koji se nalazi iza hale sportova “Zorka“ Šabac. Igra na poziciji centarfora i kao njen stariji komšija, počivši, vrsni novinar i fudbaler domaćeg “Torpeda“ i šabačke “Mačve“ Stevan Stanić, obožava da trese protivničke mreže.
-Raduje me kad preturam po požutelim i prašnjavim novinama, koje ljubomorno čuvaju moje drage komšinice Joka i Stana, sestre Stevana Stanića, nalazim izveštaje o njegovim vratolomijama i golovima, koje je postizao u čuvenom crveno-crnom dresu “Mačve“. Nedavno je bila i izložba dokumenata, povodom 90-godišnjice ovog renomiranog sportskog kolektiva. Među uramljenim fotografijama za večnost, našla se i Stevanova iz doba kada su “Mačvu“, najviše zbog njega zvali “Provincijski Urugvaj“, priseća se Tijana, novinskih i drugih priloga o svom priznatom komšiji.
Idol joj Kristijano Ronaldo
Stičući i usvajajući prva znanja o fudbalskoj veštini Tijana već razmišlja o studijama. Želela bi da upiše Vojnu akademiju ili DIF. U svakom slučaju fudbal ostaje njena osnovna preokupacija.
-Volela bih da postanem pilot ali fudbal je moje osnovno opredeljenje. Ubeđuju me da to nije ženski sport i već sada ja to primećujem u školi ali ljubav prema “bubamari“, jača je od svega. Sa njom se budim, ustajem i živim. Ravnopravno se takmičim sa dečacima i pobeđujem ih, dodaje Tijana.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa