25. jul 2013.25. jul 2013.
VODOVOD ŠABAC

NOVE CENE OD AVGUSTA

JKP “Vodovod“ Šabac očekuje početak izgradnje ulaznog dela centralnog postrojenja za preradu otpadnih voda. Nastavlja se širenje kanalizacione i vodovodne mreže po Gradu i prigradskim mesnim zajednicama. Računi za vodu od 1. avgusta po korigovanim cenama
Šabački vodovod i ove godine nema problema sa snabdevanjem vodom građana. Pored pogodnih prirodnih uslova, zasluge za to pripadaju i zaposlenima u ovom javnom preduzeću. Pored ove primarne delatnosti, pred “Vodovodom“ su do kraja građevinske sezone i značajne investicije.
-Pred dobijanjem smo dozvole za prijavu radova i započinjanja rekonstrukcije ulaznog dela centralnog postrojenja za tretman otpadnih voda, koji je u sklopu samog postrojenja. Projekat finansira Ministarstvo za regionalni razvoj i loklanu samoupravu. Vrednost radova je više od 121.600.000 dinara, bez pdv. Za izvođača je na tenderu izabran “Graditelj“ iz Novog Sada. Očekujemo za nekoliko dana da dobijemo prijavu radova i počnemo. Rok za izvođenje je 240 dana, objašnjava direktor “Vodovoda“ Jovica Damnjanović.
Prema Damnjanovićevim rečima, kada se radi o širenju kanalizacione mreže u Gradu i prigradskim mesnim zajednicama, jedan deo, koji je bio predviđen programom za ovu godinu već je realizovan. Navodi da je u Mišaru završen blok Pop Lukina ulica, sa pripadajućim, kao i 29. novembra u Jevremovcu, i Nova 7. Damnjanović kaže da su pred njima radovi u Lenjinovoj sa Nemanjinom i Užičke Republike, a da je u programu i Ulica Valjevsko ““ partizanskog odreda, ali da još ne postoje uslovi da se počne sa radovima.
-Pored radova koji su bili izvesni, opredeljen je deo budžetskih sredstava za nove ulice za koje u momentu izrade programa poslovanja nisu bile u planu. Još tri ulice su u međuvremenu ispoštovale uslove, Ilije Gojkovića u Kasarskim Livadama, desna strana Beogradske ulice i Nikole Đorića na Žakića Grmu. Trenutno je u toku odabir izvođača za ove radove, kaže Damnjanović.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa