25. jul 2013.25. jul 2013.
KOMPANIJA „VESKOVINI“ POČELA SA RADOM

OPTIMIZAM ZA BUDUĆNOST

Fabrika „SBE Srbija“, članica poslovne grupe „Veskovini“, prošlog četvrtka zvanično je počela sa proizvodnjom u Šapcu. U rad su pušteni pogoni u kojima će se izrađivati vijčana roba namenjena domaćem i inostranom tržištu
Presecanjem vrpce u prisustvu članova porodice Veskovini, predstavnika lokalne samouprave, javnih preduzeća i republičkih institucija, u četvrtak 18. jula, ozvaničen je početak rada firme „SBE Srbija“. Potom je obavljen verski obred osveštenja prostorija, koji su služili vladika šabački Lavrentije i paroh rimokatoličke crkve Svete Ane u Šapcu Antun Kragol. Posle dve i po godine, koliko je prošlo od početka radova, italijanski preduzetnici imaju velika očekivanja od savremene fabrike.
-Cilj da napravimo reprezentativu, prvoklasnu fabriku, je ostvaren. Uložili smo dosta u ljudske resure, radnici su završili obuku u našoj centrali, rukovodstvo je ambiciozno i željno dokazivanja, te smo uvereni da će „SBE Srbija“ ostvarivati dobre rezultate. Nadamo se da ćemo uskoro postati konkurentni na evropskom i azijskom tržištu i da ćemo za nekoliko godina nadmašiti potrebe FIAT-ove proizvodnje, rekao je Federiko Veskovini, suvlasnik kompanije “Veskovini“.
Šabac je lider među srpskim gradovima po pitanju uslova koje pruža stranim investitorima, posebno u domenu komunalne opremljenosti privrednih lokacija i mogućnosti transformacije tih objekata u bescarinske zone. Na bazi iskustva sa italijanskom kompanijom, u gradskoj upravi očekuju dolazak i drugih stranih investitora.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa