1. avgust 2013.1. avg 2013.
ZANATI KOJIMA VREME NE PROLAZI

ŠAKA KAO MALj

Kovački zanat uvek cenjen poljoprivrednicima je jedini spas u sezoni radova. Raonici i sve potrepštine za rad treba popraviti ali majstori su retki. Mladi tek priča za sebe.
U Drenovcu Dragan Geratović ima 34 godine a kako kažu u tom selu prava majstorčina. I to vedra srca pa prijateljima i poznanicima radi da pomogne pošto se morao zaposliti jer se od ovog zanata ne može živeti.
-Od oca Ostoje sam krao znanje i pomagao i eto radim desetak godina. Teško je ali treba voleti jer zanat je zlatan ali sa sedam kora, kaže majstor Dragan ističući da se ne može živeti od ovog posla već da mora da radi, a kad stigne pomogne prijateljima. I to znalački očas posla.
Zanat je, kaže njegov otac, naučio od svog majstora, a Dragan bi da nastavi stvore li se uslovi. Sada je to nemoguće jer niko nema para, a posao je težak. Prijatelji i seljani bez sredstava su izuzetak.
I dok svi pričaju o nesnosnoj žezi i traže spas u bazenima i debeloj hladovini Dragan Geratović i na 40 stepeni u radnji gde je i dvadesetak stepeni više radi dok znoj kipti sa njega.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa