1. avgust 2013.1. avg 2013.
KOCELjEVA

MILOŠEVI DUBOREZI

Miloš Marković iz Koceljeve, student Saobraćajnog fakulteta u Beogradu, pre godinu dana otkrio je svoju sklonost ka umetnosti. Njegova nova ljubav je izrada duboreza.
-Oduvek sam želeo da slikam ikone, ali se nisam osećao dovoljno sposobnim za to. Slučajnim razgledanjem duborezačkih radova i radionica u meni se javila želja da pokušam da uradim neku svoju ikonu u duborezu. Nabavio sam alat a kod kuće sam već imao suvo drvo za rad - kaže Miloš koji započinje svoju avanturu izradom jednog cveta koji još čuva, jer su, kako kaže, svi kojima je pokazao rad bili zadovoljni.
-To mi je dalo podstrek za dalji rad, ali još uvek se nisam usuđivao da počnem da radim ikone. Odlučio sam da najpre uradim lik našeg velikana Vuka Karadžića. Ovim radom sam i sam bio zadovoljan. U meni se javila još veća želja za napredovanjem te sam došao do trenutka kada sam se smeo upustiti u izradu ikona, a da taj rad bude zaista primeren svetosti i liku sveca - priča ovaj talentovani mladić koji je želeo da u drvu utisne sve svoje misli, sva svoja razmišljanja.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa