1. avgust 2013.1. avg 2013.
NOVI ČELNICI LOKALNE SAMOUPRAVE U BOGATIĆU

PREDSEDNIK NA 50 CELZIJUSA

Nenad Beserovac iz Socijalističke partije Srbije, umesto doskorašnjeg predsednika opštine Slobodana Savića iz Demokratske stranke. Aleksandar Vuković, predsednik Skupštine opštine, zamenio na toj dužnosti Aleksandra Ilijaševića člana Nove Srbije. Izmenjeno i više predsednika i članova opštinskih komisija
Uzavrela atmosfera na sednici Skupštine opštine Bogatić, koja je održana prošlog ponedeljka, “podgrejana“ je naknadno uvrštenom tačkom dnevnog reda o zameni čelnika lokalne samouprave, koja je očigledno strpljivo i planski pripremana. Zanimljivost teme, privukla je pažnju, više desetina građana, koji su došli da na licu mesta prisustvuju ovom događaju. Oni su još više podigli temperaturu u velikoj sali skupštine, gde se sednice održavaju, a napolju je bilo skoro 40 stepeni na Celzijusovoj skali. Navijačke strasti su došle do punog izražaja u vidu aplauza, žučnog negodovanja ili podrške, posle egzaltiranih govora, pojedinih odbornika.
Tek, bilo kako bilo, dogodilo se i ono najvažnije, očekivano od većine prisutnih i aplauzima burno nagrađivano.
Za novog predsednika opštine Bogatić, izabran je Nenad Beserovac iz Socijalističke partije Srbije, ekonomski tehničar iz Belotića i dugogodišnji sportski radnik. On će na toj dužnosti zameniti doskorašnjeg predsednika opštine Slobodana Savića iz Demokratske stranke, koji posle glasanja nije dobio poverenje odbornika. Beserovac je pobedio tesnom većinom glasova (16-15), a glasali su tajno svih 31. odbornik, koliko broji bogatinska Skupština.
- Naš prioritet biće pre svega štednja i približavanje građanima i njihovim problemima. Zapošljavanje je imperativ vremena. Od investicija, najvažnijom smatram završetak radova na kanalizaciji i sportskoj hali. Borićemo se za otvaranje novih realnih radnih mesta. Tu spada i izgradnja dečjih objekata. Potom asfaltiranje i održavanje puteva.
- Razvoj poljoprivrede je od prioritetnog značaja. Nema sumnje da će tome biti posvećena velika pažnja, kao i opstanku mladih na selu. To bi trebalo da potvrde i naredni popisi stanovništva, kaže novi predsednik opštine Bogatić Nenad Beserovac.
Novi predsednik Skupštine opštine Bogatić je Aleksandar Vuković, veterinarski tehničar iz Klenja, predstavnik grupe građana Pozitivna Mačva. Njegov prethodnik Aleksandar Ilijašević, član Nove Srbije, predhodnim glasanjem, smenjen je sa te dužnosti,

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa