1. avgust 2013.1. avg 2013.
DRINA JE SMISAO ŽIVOTA ““ 2013

TAKMIČENjA, DRUŽENjA I DOBAR PROVOD

Dani sportsko-rekreativnog turizma „Drina je smisao života“ i ove godine u potpunosti su opravdali slogan koji nose već treću godinu za redom. Vrelinu julskog sunca ublažili su Drina i Zvorničko jezero mnogobrojnim ljubiteljima sportskog ribolova, kulinarima specijalizovanim za spremanje riblje čobe kao i onima koji uživaju u posebnom prirodnom ambijentu i zabavnom splavarenju.
Svečano otvaranje manifestacije uz kulturno-zabavni program, na kome su prisustvovale brojne zvanice, upriličeno je na stadionu FK Jedinstvo u četvrtak, 25. sa početkom u 19:30. Prvi takmičarski dan „Somovijade 2013“ počeo je u petak, pristizanjem izlagača letnjeg izložbenog sajma. Specijalni gost iz Slovenije i jedan od najvećih ljubitelja drinske čarolije, Stane Omerzu, nakon kraćeg kulturno-umetničkog programa i podele poklona, zabacio je udicu i tako proglasio otvorenom 16. Somovijadu. Na Zvorničko jezero su isplovila ukupno 102 takmičara koji su dva dana mogli da pokažu svoje ribolovačko umeće.
Uz saradnju ribočuvarskih službi sa obe obale Drine i sudijskog sastava kog su činili članovi OSSR „Drinsko jezero“ iz Malog Zvornika takmičenje je proteklo u savršenom redu. Narednog dana, organizovalo se takmičenje u spremanju riblje čorbe, o čijem je ukusu odluku doneo specijalan žiri koga su činili Goran Balenović, glavni i odgovorni urednik časopisa „Reviri“, Gradimir Minić, estradni umetnik iz Ćuprije i Velimir Petrin, urednik novina „Blic“. Proglašenju svih pobednika prisustvovao je veliki broj posetilaca a pobednici su osvojili pobedničke pehare, medalje i vredne nagrade. U kategoriji “Zlatnog kotlića Somovijade 2013“ prvo mesto pripalo je ekipi „Bratstvo“ iz Kanjiže, drugo mesto osvojila je ekipa „Kumovi“ iz Beograda, a treće Milovan Jevtić iz Sakara. Na drugoj strani pobednici “Somovijade“ pokazali su posebno zadovoljstvo svojim uspehom a nagrade su obezbedili Turistička organizacija, Opština Mali Zvornik, HE Mali Zvornik, Travar Doo, revija “Zov“, Vuko varalice i Dom kulture 17. septembar iz Malog Zvornika. Najuspešniji ribolovac bio je Branislav Stanković iz Šapca koji je osim pobedničkog pehara i medalje dobio i prelazni pehar kao i pehar revije „Zov“ i vredan ribolovački pribor. Drugoplasirani bio je Staniša Marković dok je treće mesto pripalo dami Ibolji Tot koja je došla iz Kanjiže. Ovogodišnja “Somovijada“ protekla je u znaku nagrađivanja pa su poklone dobili i Srđan Tomić kao najmlađi takmičar, Nevena Aleksić kao najmlađa takmičarka i Ljubiša Jović za fer plej.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa