11. februar 2010.11. feb 2010.
“BUDI ŠTO ŽELIŠ“

ŠABAČKI OSNOVCI U RIJECI

Od petka 5. februara do nedelje, 7. februara, učenici OŠ “&
Od momenta dolaska u OŠ “Gornja Vežica“, gosti su naišli na izuzetno gostoprimstvo, pažnju i brigu da svaki trenutak boravka bude sadržajan, čemu je uz učešće kolektiva i učenika, najviše doprinela direktorka škole, gospođa Bojana Matešin.
Posle kratke priredbe, gosti su bili počašćeni toplim ručkom, a zatim ih je domaćin upoznao sa školom, radom i rezultatima koje su njeni učenici ostvarili u različitim oblastima učeničkih aktivnosti. Zgrada škole, sa svojim prostranim učionicama, sportskom halom, higijenom, a posebno disciplinom učenika, su ostavili izuzetno pozitivan utisak na sve prisutne goste. Domaćini su se trudili da u svakom trenutku budu na usluzi svojim gostima, koje su smestili u vrlo lepu i prostranu zgradu Crvenog Krsta.
Karnevalska povorka je bila organizovana u subotu, 6. februara, u kojoj su učestvovali i učenici OŠ „N. Velimirović“ Šabac. U popodnevnim satima, za njih je bila organizovana poseta gradskom planetarijumu. Predstavnici gostiju, na čelu sa zamenikom gradonačelnika Šapca, Jasminkom Ristivojević, su bili u poseti gradskom sekretaru za prosvetu i gradonačelniku Rijeke, gde su naišli na izuzetno srdačan i topao prijem.
Posle svega doživljenog u tako malo vremena, opšti je utisak svih učenika, njihovih nastavnika, rukovodstva OŠ „N. Velimirović“ Šabac i predstavnika grada Šapca, da je poseta bila izuzetno organizovana i uspešna, a da su se domaćini poneli na najbolji mogući način.
Ostaje obaveza nas da, kao budući domaćini, pokušamo da na najbolji način uzvratimo dobrodošlicom učenicima i kolektivu OŠ “Gornja Vežica“ iz Rijeke, pozivom ove škole da učestvuje na karnevalu koji se održava u našem gradu, u vreme Čivijade.
Ovakvi vidovi komunikacije i saradnje, daju veći doprinos međusobnom povezivanju i razumevanju budućih generacija, od bilo kakve ekonomske ili političke komunikacije. Veze uspostavljene u ranom životnom dobu su uvek dublje i jače.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa