1. avgust 2013.1. avg 2013.
TOPLANA “ŠABAC“ OTPOČELA REKONSTRUKCIJU MAGISTRALNOG VRELOVODA

NOVE CEVI ZA BOLjE GREJANjE

U prvoj fazi radova predviđena zamena cevi na deonici dugoj 600 metara. Novi cevovod omogući će bržu i bolju isporuku toplotne energije. Sredstva za realizaciju projekata obezbeđena preko kredita kod Nemačke razvojne banke
Na magistralnoj vrelovodnoj trasi kroz naselje Trkalište, u dužini od 600 metara, narednih dana biće zamenjene cevi. Reč je o projektu koji se finansira sredstvima KFNj kredita. Vrednost radova u ovoj etapi iznosi oko 340.000 evra.
-Planirana je rekonstrukcija magistralnog vrelovoda u dužini od 600 metara. Na toj trasi će biti postavljeno 1.200 metara novih cevi, što će u velikoj meri doprineti kvalitetu isporuke toplotne energije našim sugrađanima ““ istakao je direktor JKP “Toplana“ Šabac Milan Stošić.
Proteklih godina, u šabačkoj gradskoj Toplani dosta se ulagalo u povećanje energetske efikasnosti. Jedan od bitnih koraka ka ovom cilju je upravo i rekonstrukcija pomenutog vrelovoda. Zamenom cevi, koje su stare tri decenije, onima koje su urađene po najnovijim standardima, mogućnost eventulanih havarija i rasipanja toplotne energije biće svedene na minimum.
-Stare cevi su više nego dotrajale. Pojavila se korozija, u par navrata imali smo havariju. Njihovom zamenom sa cevima velikog prečnika, urađenim novom tehnologijom, dobićemo sigurniji i pouzdaniji sistem u snabdevnju toplotnom energijom - tvrdi Stošić.
Po rečima direktora JKP “Toplana“ Šabac, iako dotrajale, stare cevi neće završiti na otpadu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa