1. avgust 2013.1. avg 2013.
MINISTARKA MIHAJLOVIĆ U ŠAPCU

ODGOVORI NA PITANjA GRAĐANA

Ministarka energetike, razvoja i životne sredine prof. dr Zorana Mihajlović posetila Šabac i razgovarala sa građanima. Novi reprogram dugova
Na godišnjicu formiranja Vlade Republike Srbije, 27. jula, ministarka energetika, razvoja i životne sredine prof. dr Zorana Mihajlović posetila je Šabac. Ovom prilikom Ministarka je u Gradskoj upravi organizovala prijem za građane koji su imali priliku da joj postave pitanja i iznesu svoje probleme. Prvi put ovakav susret je organizovan van Beograda.
-Ministarstvo energetike i životne sredine odlučilo je da građane svake druge subote ne prima samo u Beogradu, nego i po drugim gradovima u Srbiji. Nismo imali neki određen razlog zbog kog smo krenuli baš od nekadašnjeg “Malog Pariza“. Mislim da je ovo odlična prilika da se čuju problemi koji postoje i da nakon toga Ministarstvo može da odreaguje. Povećan je broj rata za reprogram dugova koji postoje za električnu energiju. Već smo rekli u preporuci EPS da valuta plaćanja obaveza ne bude više 25. u mesecu, nego 28. Često se dešava da tada dolaze plate i penzije. To će biti uputstvo i distribucijama da struju ne isključuju do 28. niti da do tada šalju opomene, rekla je ministarka Mihajlović.
Ovaj reprogram dugova je, prema Ministarkinim rečima, finalni, odnosno konačni. Opomenula je građane koji ni ovoga puta ne potpišu reprogram da će biti isključeni, jer dugovi moraju da se plate. Napomenula je da ugovore mogu izmeniti i oni koji su ih već potpisali, pa čak i oni sa kojima su raskinuti ili su utuženi mogu sklopiti nove. Uslov je da se plaća redovni račun, jer u suprotnom neće važiti ni reprogram.
Više desetina građana poželelo je da razgovara sa predstavnicom Vlade. Oni su se žalili na korupciju, nezaposlenost, ali kao najveći problem istican je loš život.
-Kada se pogleda potrošnja električne energije u Šapcu 91 odsto koristi stanovništvo, dok samo 9 odsto odlazi na privredu. Privrede nema, i to je ono na čemu moramo da radimo. Ne možemo da govorimo o novim poslovima i investicijama ako ne učinimo apsolutno sve da se u svakom gradu i lokalnoj samoupravi pokrenu ekonomske aktivnosti, istakla je Zorana Mihajlović.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa