8. avgust 2013.8. avg 2013.
DECA RATNIH VOJNIH INVALIDA I IZVIĐAČI U KAMPU U POŽAREVCU

SKLAPANjE NOVIH PRIJATELjSTAVA

Patriotski front, regionalni odbor Zapadna Srbija, u saradnji sa izviđačima grada Šapca, organizovano su deset dana boravili u Prvom međunarodnom kampu “Sabor 2013“ u Požarevcu sa osamnaestoro dece ratnih vojnih invalida, veterana i izviđača. Pored njih u etno selu Tolba bila su i deca iz Rusije, sa Kosova, iz Republike Srpske, Novog Sada, Apatina, Prokuplja i Kragujevca.
Po povratku u Šabac redakciju “Glasa Podrinja“ posetili su Nikola, Anđela, Ana i Jovana, zajedno sa predstavnicima organizatora. Oni su nam preneli svoje utiske.
Nikola Đokić, sa šest i po godina bio je najmlađi učesnik kampa.
-Lepo sam se proveo. Upoznao sam nove drugare, a najviše sam se družio sa decom iz Šapca i sa Kosova. Najviše mi se svideo bazen, i spavanje, priča Nikola i dodaje da ipak nije naučio da pliva.
Anđela Rakić, učenica četvrtog razreda OŠ “Stojan Novaković“ stvorila je prijateljstva sa vršnjacima sa Kosova, iz Novog Sada, ali i iz Rusije. Najviše joj se svidelo što je naučila da pliva.
Ana Dimitrić završila je prvu godinu Srednje poljoprivredne škole. Objašnjava da su se najviše sprijateljili sa decom sa Kosova jer su približno istih godina. Kaže da su nastavili da se druže, da se redovno čuju i održavaju kontakt putem fejsbuka.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa