8. avgust 2013.8. avg 2013.
U NEDELjU ODRŽAN 44. MEĐUNARODNI PLIVAČKI MARATON JARAK ““ ŠABAC

EVROPSKA TRKA MIRA

Pobednički pehar u ženskoj konkurenciji osvojila Pavlina Kubatova (Češka) a kod muškaraca lovorike odneo maratonac iz Hrvatske Milan Marin. Šapčanin Milorad Rajšić isplivao maraton četrdeseti put
Međunarodni plivački maraton od Jarka do Šapca, u nedelju četvrtog dana avgusta okupio je petnaest takmičara iz 9 evropskih zemalja koji su plivali trku mira dugu 19 kilometara.
Već posle nekoliko kilometara grupa plivača počela je da se rasteže. U grupi su bili Marin, Mihovec, Race i Zahradnik. Priključak ovoj vodećoj četvorki pratio je mlađani četrnaestogodišnjak, plivač iz Srbije, Bence Balzam kao i Čeh Dvorak koji su nekoliko desetina metara zaostajali za vodećim ali i mnogo iskusnijim plivačima. Prelaženjem kilometara u Savi poredak vodećih se nije znatno menjao da bi na oko polovine staze Milan Marin pojačao tempo i izdvojio se. Tako je Marin svoju prednost uvećavao a iz kilometra u kilometar već je bilo jasno ko će biti osvajač ovogodišnjeg maratona. Iza sebe ostavio je drugo plasiranog Zahradnika (Češka) nepunih 14 minuta. Treći kroz cilj prošao je plivač iz Srbije Božidar Race, zatim Rok Mihovec (Slovenija) a velikim aplauzom ispraćen je najmlađi učesnik Bence Balzam koji je kroz cilj prošao peti. Pobednica u ženskoj konkurenciji bila je Pavlina Kubatova (Češka). Veliku pažnju i ovogodišnjeg maratona privukao je Šapčanin, Milorad Rajšić, koji korača sedmu deceniju plivajući četrdeseti put „njegovu trku mira“.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa