8. avgust 2013.8. avg 2013.
TRADICIONALNA LETNjA AKCIJA PRIKUPLjANjA KRVI

ŠAPČANI ČEKALI U REDU DA DAJU KRV

Crveni krst i grad Šabac organizovali su prošlog petka tradicionalnu Ilindansku akciju dobrovoljnog prikupljanja krvi. Više od 120 Šapčana doniralo je dragocenu tečnost, a akciju je podržao i zamenik gradonačelnika Nemanja Pajić, koji je takođe dao krv.
Na praznik svetog Ilije Šapčani su još jednom potvrdili humanost. Uprkos visokoj temperaturi i sezoni godišnjih odmora, u bašti Kulturnog centra čekali su u redu kako bi dali krv i pomogli najugroženijim sugrađanima. U tradicionalnoj akciji učestvovali su redovni davaoci krvi iz Šapca, ali i mnogi drugi.
- U akciji učestvuju i davaoci sa teritorije seoskih mesnih zajednica, kao što su Ribari, Petlovača, Petkovica, Culjković i Bogosavac. Izuzetno smo zahvalni svima koji su se odazvali pozivu da pomognu našim ugroženim sugrađanima, donirajući im ono najdragocenije, istakao je koordinator Crvenog krsta Zoran Radukić.
Ličnim primerom akciju je podržao zamenik gradonačelnika Nemanja Pajić, koji je naveo da saradnjom svih službi Šabac, za razliku od nekih drugih gradova, nema problema sa nestašicom dragocene tečnosti ni tokom letnjih meseci.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa