15. avgust 2013.15. avg 2013.
36. SAZIV JLK

DOMINACIJA MINIMALIZMA

Desetodnevni boravak umetnika u Jaloviku, obeležen je razmenom iskustava, ideja, druženjem i minimalizmom kao pravcem kojim se poslednjih nekoliko godina kreće stvaralaštvo u Jalovičkoj likovnoj koloniji. Tokom trideset šestog saziva, učešće je uzelo osam umetnika: Ivana Ivković, Saša Tkačenko, Milorad Stajčić, Ljiljana Šunjevarić Arbajter, Benoa Lazaro, Dragiša Marinković, Vesna Crnobrnja i selektor JLK, Branislav Nikolić.
Završno veče susreta, krunisano je otvaranjem izložbe radova nastalih tokom ovog saziva. Završnica je upotpunjena i nastupom šabačkih glumaca, Borivoja Božanića i Siniše Maksimovića, gde je učešće uzeo i aforističar Rade Đergović, priredivši prisutnima veče čivijaškog humora i satire.
-Ove godine, umanjen je broj učesnika zbog svima znanog stanja u kulturi, odnosno korigovanog priliva finansijskih sredstava. Ipak smo uspeli da iznedrimo kvalitet i uradimo nekoliko zahtevnih i dobrih radova. Pored pomenutih uslova, internacionalni imidž kolonije očuvao je naš gost iz Francuske, Benoa Lazaro. Radovi su vrlo minimalistički, a izložba ima savremen karakter. Dela izgledaju kompleksno, ali su po svojoj pojavnosti minimalistička. Ispoštovana je ideja savremene umetnosti, da se na što jednostavniji način kaže mnogo ““ istakao je Nikolić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa