15. avgust 2013.15. avg 2013.
INTENZIVNI RADOVI NA REKONSTRUKCIJI PUTNE INFRASTRUKTURE U KRUPNjU

VELIKI POSAO UPRKOS ŽEGI

Po navodima opštinskog rukovodstva iako je sezona godišnjih odmora u jeku, u Krupnju nema zaostajanja kada je reč o radovima na rekonstrukciji i izgradnji putne mreže
Ovih dana u Krupnju se vredno radi na realizaciji brojnih projekata. Najpre bih spomenuo rekonstrukciju i izgradnju putne mreže. Tu imamo deonice čije asfaltiranje finansiramo iz budžetskog programa, i 75 kilometara regionanih puteva koji su od nedavno pripali pod nadležnost opštine - istakao je predsednik opštine Krupanj Rade Grujić.
Kada je reč o putevima čija se izgradnja i rekonstrukcija finansira iz opštinskog budžeta, po Grujićevim rečima do sada je asfaltiran deo puta prema Mojkoviću, deonica koja vodi ka Šljivovi, dok se narednih dana očekuje početak izvođenja radova na pet ulica užeg gradskog jezgra.
-Predstoji nam tender za sanaciju i adaptaciju lokalnog puta L 19, dok su ukupne budžetske investicije za navedene radove 28 miliona dinara ““ kaže Grujić.
Republičkom uredbom od februara ove godine, oko 75 kilometara regionalnih puteva je preneto u nadležnost opštine.
- Kada je ta uredba stupila na snagu, rečeno nam je da ćemo od Republike dobijati po 500.000 dinara po kilometru za održavanje tih deonica. Međutim rebalansom budžeta taj iznos je prepolovljen, objašnjava Grujić i navodi da je za povlačenje ovih sredstava opština prvo morala da imenuje koordinatora, koji je uradio Plan letnjeg održavanja, sa kojim se saglasilo nadležno ministarstvo, a potom se pristupilo sprovođenju postupka javne nabavke za izbor izvođača radova.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa