15. avgust 2013.15. avg 2013.
IZVIĐAČI

ŠVAJCARSKI SKAUTI U ŠAPCU

Dobar glas daleko se čuje. Poseta i uzvratna poseta skauta Švajcarske i izviđača Šapca. Zajedničko učešće na 9. smotri izviđača Srbije iduće godine u Beloj Crkvi
Evropska Unija ima program za mlade pod nazivom „Mladi u akciji“. U okviru ovog programa finansira se međunarodna razmena izviđača i skauta pod nazivom „Tabor u inostranstvu“.
Evropska Unija nedavno je ponudila Savezu izviđača Srbije da bude domaćin skautima iz nekoliko evropskih zemalja u vidu razmene. Na konkurs Saveza izviđača Srbije za domaćina evropskim skautima javili su se i izviđači Šapca. Po tom konkursu švajcarski skauti izabrali su grad Šabac. U vezi toga, radi pripreme dolaska i razmene švajcarskih skauta, iz kantona Sent Galen, iz njihovih gradova Rapelsvil Jona, Vatvil i Neslau, sa obale ciriškog jezera, prošle nedelje došle su na dogovor i upoznavanje predstavnice Marisa Domesijen i Hana Hundih. Na ovom susretu dogovoreno je da krajem septembra i početkom oktobra ove godine u Šabac dođe 26 skauta, koji bi boravili sedam dana. Domaćin ovoj dvočlanoj delegaciji bio je sekretar Gradskog saveza Pera Trajković.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa