15. avgust 2013.15. avg 2013.
ŠESTA ŠABAČKA REGATA

ZAVESLAJ VIŠE DO PROVA

Šesta šabačka regata, koja poslednje dve godine nosi naziv Savska regata, održaće se u subotu, 17. avgusta. Povezuje Šabac i Vladimirce, čije su lokalne uprave i pokrovitelji događaja. Manifestacija pod nazivom “Zaveslaj više“ počela je 2. avgusta akcijom davanja krvi u Kulturnom centru. Sakupljeno je 128 jedinica ove dragocene tečnosti, a akciji su se odazvale mnoge šabačke firme.
-Regata kreće u 12:30 časova sa Starog Grada i plovi do Prova, na plažu “Kamičak“. Tamo će lokalna uprava Vladimiraca organizovati doček. Biće priređen kulturno ““ umetnički i sportski program. Šator sa hranom i muzikom biće postavljen do duboko u noć, navodi Dragan Milović, zapovednik i počasni kapetan Regate.
Zainteresovani za učešće na Regati mogu se prijaviti na dan polaska do 11 časova na Starom Gradu, a sto za prijave će biti vidno obeležen. Milović navodi da se očekuje stotinak plovila i 500, 600 učesnika na vodi, i duplo više ljudi na cilju. Kao i prethodnih godina obezbeđena je medicinska služba, spasilačka ekipa sa roniocem, redarska služba i na kopnu i na vodi. Dežuraće PU Šabac i Vladimirci, kao i Lučka kapetanija Sremska Mitrovica, koja je zadužena za dešavanja na vodi kada su u pitanju veća plovila.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa