15. avgust 2013.15. avg 2013.
KOMBINART NA ŠLF

ZA LEPŠI STARI GRAD

Tokom nedavno održanog Šabačkog letnjeg festivala pažnju kampera, gostiju i Šapčana privukla je grupa mladih šabačkih umetnika „Kombinart“. Različitih umetničkih opredeljenja ali s istim ciljem koji je ovoga puta bio ulepšavanje javnog prostora na Starom gradu, uz muziku i vrevu okupljenih tokom pet vrelih avgustovskih dana, mladi entuzijsti ispoljili su svu svoju kreativnost.
Novi izgled, sada mnogo veseliji, dobila su vrata svlačionica. Njih su oslikali akademski umetnici. Posmatrana kao celina mogu se nazvati muralom, a kao pojedinačni segmenti odišu autentičnim slikarskim potezom i poetikom. Od sakupljene plastične ambalaže tokom festivala napravljena je skulptura koja je bila postavljena kod ulaza u Tvrđavu. Zbog nemogućnosti skladištenja potrajala je samo jedno veče ali je poslužila svojoj svrsi. Pored umetničke kreativnosti okupljenima je poručila da i odbačeni materijal ima svoju vrednost.
U saradnji sa grupom „Vozi ulice“ izložba akademske vajarke Milene Obradović pod nazivom „Igra“ provozana je na četvorociklu. Na ovaj način veliko muzičko dešavanje obogaćeno je umetničkim sadržajima koji su izazvali veliku pažnju.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa