15. avgust 2013.15. avg 2013.
PUŠTENA U RAD LIFT PLATFORMA NA ULAZU U OSNOVNI SUD

ŽIVOTNA SREDINA PO MERI SVIH

Na stepeništu Osnovnog suda u Šapcu prošlog petka puštena je u rad lift platforma namenjena ulasku lica sa invaliditetom, odnosno korisnicima invalidskih kolica u zgradu suda. Događaju je, između ostalih, prisustvovao državni sekretar u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike Dragi Vidojević, prema čijim je rečima ugradnja lift platforme omogućena realizacijom projekta „Korak do pravde“ koji je Udruženju paraplegičara Mačvanskog okruga odobren na konkursu za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike.
- Ugradnja lift platforme koštala je 1.330.000 dinara. Ministarstvo je obezbedilo 850.000 dinara, dok je Grad Šabac učestvovao sa 480.000 dinara. U proteklih sedam meseci, za 11 različitih projekata u oblasti zaštite osoba sa invaliditetom u Šapcu, Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike obezbedilo je 2,1 miliona dinara, naveo je Dragi Vidojević.
Kako je istakao zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić, saradnja sa Ministarstvom rada, zapošljavanja i socijalne politike je izuzetna. Konkretan rezultat je uklanjanje jedne od arhitektonskih barijera u gradu, što je simbolična najava uklanjanja svih barijera i predrasuda kojima su izložene osobe sa invaliditetom.
- Grad Šabac posvećuje posebnu pažnju osobama sa invaliditetom tako što finansira njihova udruženja, pomaže u školovanju dece sa invaliditetom, kao i dece čiji su roditelji invalidi, i subvencioniše račune za komunalne usluge preduzeća čiji je osnivač lokalna samouprava. Samo ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom, kao i uklanjanje fizičkih i duhovnih barijera, vodi ravnopravnosti u društvu, naglasio je zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa