22. avgust 2013.22. avg 2013.
FUDBAL: SRPSKA LIGA ZAPAD: U PRVOM KOLU MAČVI PROTIV SLOBODE IZ ČAČKA SJAJNIM ODBRANAMA

STEPANDIĆ SAČUVAO BOD

Mačva ““ Sloboda (Č) 0:0
Stadion Mačve. Gledalaca 400. Sudija: Nikola Strahinjić (Kraljevo) 8,0. Žuti kartoni: Đukanović, Matić (Mačva), Veljović, Vučić, Radisavčević, Stanojević, Antić (Sloboda).
MAČVA: Stepandić 9, Pejović 7,5, Spasenović 7, Jovanović 7, Ristivojević 7, Đukanović 7,5, Vidić 6,5 (Lazić 7), Gemović 6,5, Stanojlović 6,5 (Matić 6,5), Milutinović 6,5, Tošić 6,5 (Milinković 6,5).
SLOBODA: Čabarkapa 8,5, Radisavčević 7, Antić 7, Gavrović 7, Milutinović 7, Vučić 6,5, Veljović 6,5, Mitrović 7 (Ranđić 7), Pantović 6,5, (Stanojević 7), Jovanović 7 (Dimitrijević -), Rizovski 6,5.
Igrač utakmice: Stepandić.
Mačva je sa Čačanima u utakmicu ušla kao favorit. Početak sezone i želja da u prvom kolu sva tri boda ostanu kod kuće prikazanom igrom nije ostvarena. Možda je pritisak prvog kola, očekivanja, ali i promašaj Milana Milutinovića sa bele tačke bio presudan da dalji tok utakmice ode u drugom pravcu. I gosti su u prvom poluvremenu imali loptu na penalu, ali je Stepandić sjajnom intervencijom odbranio šut Jovanoviću. Iako je posed lopte ubedljivo bio na strani crveno-crnih nije se ukazala šansa koja bi donela sva tri boda. Čak se Čačanima, praktično autsajderima, pred kraj meča ukazala šansa gde su dva puta iz kontra napada zapretili, ali je Stepandić svojim intervencijama sačuvao bod.
Posle utakmice pitali smo šefa stručnog štaba Dejana Nikolića o uzrocima igre utisku koji su ostavili igrači o eventualnim izmenama pred meč sa Loznicom na Lagatoru.
- Ishod utakmice u Prvom kolu za nas sigurno nije dobar. Očekivali smo pobedu. Naš je kiks, nadam se da je ovo bio samo naš loš dan. Dobro smo otvorili utakmicu ali nas je promašen penal presekao. Imali smo inicijativu, najiskusniji su podbacili, samim tim nismo ostvarili ono što smo očekivali. Okrećemo se utakmici sa Loznicom. Ove sedmice ću pokušati da vratim atmosferu u timu. Igrači su shvatili da je ovo bio naš kiks i voljni su da se vrate i sve usmere narednim utakmicama. Pokušaćemo da igru koncipiramo tako da kvalitetom rešimo utakmicu protiv Loznice u našu korist. Biće nekih promena u timu, znamo da je to komšijski derbi i da će stadion biti pun, ali to samo treba da bude motiv više za igrače Mačve.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa