22. avgust 2013.22. avg 2013.
POLICIJSKA STANICA KRUPANj

BEZBEDAN GRAD

Najviše krivičnih dela na teritoriji Opštine Krupanj izvrši se protiv imovine. Za prvih sedam meseci ove godine bez najtežih krivičnih dela
Za prvih 7 meseci 2013. godine na području PS Krupanj podneto je ukupno 67 krivičnih prijava za 73 krivična dela. Za isti period prethodne godine podneto je 38 krivičnih prijava za 39 krovičnih dela.
- Došlo je do povećanja izvršenih krivičnih dela na nivou cele Republike. Jedan od razloga je taj što je granica za sitno delo krađe pomerena sa 15.000 na 5.000 dinara. Tako se sada za sva dela krađe čija vrednost prelazi ovu cifru piše krivična prijava po službenoj dužnosti, objašnjava načelnik PS Krupanj, Darko Mićić.
Od strane nepoznatog izvršioca u ovom periodu počinjeno je 36 krivičnih dela, a 24 su rasvetljena. Najveći broj krivičnih dela izvršen je protiv imovine 38, a protiv braka i porodice čak 10. Na ovu problematiku u krupanjskoj policiji gledaju posebno strogo.
-Rigorozna je i naša politika, a i tužilaštvo ima pojačanu kaznenu politiku. Za dva puta ponovljen prekršaj obavezno se pored krivične prijave dostavlja izveštaj tužilaštvu, i tako štitimo žrtve nasilja. Jedini način da se prekinu dugogodišnji problemi je podnošenje krivične prijave, smatra Mićić.
Iako privreda Krupnja nije razvijena, praktično da je i nema, ipak u ovoj oblasti zabeleženo je 12 krivičnih dela. Mićić navodi da je izvršena kontrola Lovačkog udruženja, gde su protiv predsednika podnete 3 krivične prijave, kontrola finansijskog poslovanja vrtića, a trenutno se proverava i poslovanje JP “Put“. Krivične prijave za vršenje 6 krivičnih dela podnete su i protiv policijskog starešine.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa