22. avgust 2013.22. avg 2013.
NOVA FASADA I OLUCI NA ZGRADI DOMA KULTURE U DOBRIĆU

LEPŠA SLIKA SELA

Mesna zajednica Dobrić jedna je od seoskih mesnih zajednica koja je realizovala Program podrške seoskim mesnim zajednicama na teritoriji grada Šapca radi unapređenja uslova života. Deo opredeljenih 300.000 dinara iz gradskog budžeta utrošen je u postavljanje fasade i oluka na zgradi Doma kulture u centru sela, koji je 2007. godine izgoreo u požaru. Do sada su sredstvima meštana i lokalne samouprave, po modelu finansiranja „dva na dinar“, na objektu površine 800 kvadratnih metara, izgrađeni ploča i krovna konstrukcija, uređene prostorije mesne zajednice i mesne kancelarije, kao i prostor od čijeg će zakupa prihodovati mesna zajednica. Izgradnjom potkrovlja objekat je proširen za još 350 kvadratnih metara tavanskog prostora.
Zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić, sa saradnicima, prošlog petka posetio je Dobrić sa čijim je rukovodstvom razgovarao o urađenom i planiranom.
- Grad Šabac je uložio značajna sredstva u obnovu Doma kulture u Dobriću, a konačan izgled zgrada je dobila sa novom fasadom i olucima. Pored činjenice da je slika centra sela promenjena na bolje, Dom kulture konačno postaje mesto okupljanja meštana i obavljanja administrativnih poslova, kao i prostor za organizovanje javnih i kulturnih događaja, istakao je zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa