29. avgust 2013.29. avg 2013.
KAJAK: SVETSKO PRVENSTVO

ŠAPČANI OSVAJAJU SVET

Šest Šapčana danas startuje u kvalifikacionim trkama. Prenos na drugom kanalu RTS
Na seniorskom prvenstvu sveta u kajaku i kanuu u Duizburgu na mirnim vodama selektor reprezentacije Srbije Miroslav Rodić nedavno je obelodanio spisak takmičara koji će braniti boje naše zemlje. Među izabranicima selektora Rodića koji su otputovali u Duizburg je i šest učesnika iz šabačkog KK “Zorka Kolor“. Od ukupno 12 disciplina reprezentativci iz Šapca nastupaće u dve discipline i to: K-1 1.000 m Dejan Pajić i Duško Stanojević, kao i u trci K-2 1.000 m posada četverca Zorić, Holpert, Aleksić i Terzić. Kvalifikacione trke su danas od 11:00 časova, a zatim i polufinale, dok su finalne trke predviđene za subotu odnosno nedelju.
Prenos svetskog prvenstva može se gledati od danas i to u vremenu od 11 do 12 časova, kao i od 15 do 16 časova na drugom kanalu RTS-a.
Kajakaši iz Šapca ove godine zabeležili su odlične rezultate uz dve osvojene medalje Mitjeva i Gujića na evropskom prvenstvu u Poljskoj i svetskom prvenstvu u Kanadi u trci K2-200 m i jedno četvrto mesto za mlađe seniore do 23 godine, kao i dva finala na seniorskom evropskom prvenstvu. Pred odlazak na put trener kajakaša iz Šapca, Uroš Pavlović nam je rekao: „Očekujemo visok plasman i borbu za medalje sa favorizovanim reprezentacijama Mađarske, Nemačke, Australije koje su velike svetske sile u ovom sportu. Ne treba potceniti ni reprezentaciju Češke koja je uvek u vrhu. Pripreme smo obavili jako dobro. Sve je prošlo onako kako smo planirali. Odlično smo ušli u zadnjoj nedelji u brušenje forme. Momci su imali dobre rezultate na svim merenjima i odlično se osećaju.“

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa