29. avgust 2013.29. avg 2013.
FUDBAL: SRPSKA LIGA ZAPAD : PRED 2500 GLEDALACA NA LAGATORU MAČVA NADIGRALA LOZNICU , ALI

PODRINjSKI DERBI BEZ POBEDNIKA

Loznica : Mačva 1:1 (0 : 1)
Stadion Lagator. Gledalaca 2500. Sudija Marko Ivković (Lajkovac). Strelci: Pejović u 18. minutu za Mačvu i Maksimović u 59. minutu (iz penala) za Loznicu.
Žuti kartoni: Maksimović, Dišić, Todorović (Loznica), Đukanović, Iilić, Milutinović, Ristivojević, G. Matić, Radovanović i Spasenović (Mačva).
LOZNICA: Kovačević, Todorović, Savinović, Jevtić, Nikolić (Milisavljević), Dišić, Milinković, Božović (Mijailović), Stevanović (Stanić), Maksimović, Stajić.
MAČVA: Stepandić, Pejović, Spasenović, Vidić (Radovanović), Ristivojević, Đukanović, Jovanović, Ilić (Gemović), Matić, Milutinović, Tošić (Milinković).
Mačva je gostujući Jadranima na prepunom stadionu Lagator, na teškom terenu ostavila utisak dominantnije i fizički spremnije ekipe. Već u 17. minutu posle kornera koji je izveo Jovanović, strelac za Mačvu bio je Pejović, koji je iskoristio sudar Kovačevića i Dišića iz kojeg su obojica izašli sa posledicama ali su nastavili utakmicu. Ovaj prvi sa uvijenom glavom, a Dišić sa dva polomljena zuba.
Mačva je svoju prednost držala sve dok Dišić u kaznenom prostoru (59. minutu) nije izazvao kontakt sa Ristivojevićem da bi sudija Ivković dosudio najstrožu kaznu. Uspešan sa bele tačke bio je Maksimović. U drugom poluvremenu Mačva je imala dve izvanredne prilike. Novajlija, ovogodišnje pojačanje Mačve, nekada prvi strelac lige, Tošić u 53 minutu oči u oči sa golmanom, šutira ali u iskusnog Kovačevića. Mačva je imala priliku kada je Milinković sa oko dvadesetak metara zatresao prečku (82 minut) da bi odbijenu loptu Matić poslao visoko iznad gola. Kapiten Mačve Nenad Đukanović o utiscima posle ove utakmice ističe: „Zaslužili smo više od boda, teren je bio težak, utakmica borbena. Mišljenja sam, da je sudija pogrešio kada je dosudio jedanaesterac, jer je igrač Lozničana imao nameru da napravi kontakt i da padne. Bili smo bolji, imali smo dve do tri šanse, mogli smo više. Bolja smo ekipa od njih. Oni osim penala nisu stvorili nijednu šansu. Dolazi nam Aranđelovac, imali smo kiks u prvom kolu, i tako nešto ne smemo da ponovimo, ako hoćemo da napadamo najvišu poziciju i viši rang.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa