29. avgust 2013.29. avg 2013.
U ZAVIČAJNOM MUZEJU U KOCELjEVI

RETROSPEKTIVA DANINIH DELA

Nedavno je u Zavičajnom muzeju u Koceljevi otvorena izložba likovnih radova prodajnog karaktera Danice Babović, pod nazivom “Retrospektiva Danice Dane Babović“, koju će posetioci imati prilike da vide do kraja septembra meseca.
Postavku ove izložbe čini više od 70 akvarela i ulja na platnu koji ljubitelje slikarske umetnosti vode kroz sve periode njenog bogatog likovnog stvaralaštva.
Svoju prvu samostalnu izložbu imala je pre skoro tri decenije u Koceljevi, a potom je njene radove imala priliku da vidi i publika u Beogradu, Baošiću, Šapcu, Valjevu, Krupnju, Moskvi, Minsku, Požarevcu... Brojne Danine slike nalaze se u privatnim kolekcijama u Rusiji, Libiji, Bugarskoj, Belorusiji, Ukrajini, Austriji kao i u našoj zemlji.
Danica - Dana Babović rođena je 1948. godine u selu Subotica, u porodici Vasić. Osnovnu školu pohađala je u Koceljevi i u Valjevu, gde je provela i kratak period svog detinjstva. Školovanje je potom nastavila u Šapcu, u Učiteljskoj školi. Nakon toga upisala je Višu pedagošku školu u Beogradu gde je bila jedan od najboljih studenata čuvenog srpskog akvareliste, profesora Svetolika Lukića, koji je tvrdio da se dvadeset godina unazad u prestonici nije pojavio takav mladi talentovani akvarelista kakav je bila Dana Babović.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa