29. avgust 2013.29. avg 2013.
AKCIJA DOBROVOLjNOG DAVANjA KRVI U MAČVANSKOM METKOVIĆU

PRIKUPLjENO 100 JEDINICA

Humanost u akciji dobrovoljnog davanja krvi, organizovanoj već po tradiciji polovinom avgusta u osnovnoj školi u Mačvanskom Metkoviću, ove godine, iskazali su domaćini i njihovi susedi iz Belotića. Krv je ukupno dalo 100 dobrovoljnih davalaca, a prikupljana je za potrebe lečenja Mačvana u šabačkoj bolnici, kojima je takva vrsta pomoći neophodna.
- Broj dobrovoljnih davalaca krvi iz godine u godinu u našem selu se stalno povećava. Od oko 300 kuća u Metkoviću, veliki broj se i ovoga puta odazvao i učestvovao u akciji. Prisutne su tu porodice Pavlović, Mišković, Mutavdžić, Jelić... i mnogi drugi. Impuls im daje pored ostalog, konkurencija suseda iz Belotića, koji su i sami dosta dobro organizovani i masovno se odazivaju učešćem u gotovo svim akcijama dobrovoljnog davanja krvi, kaže Ivan Birtašić, koji je zajedno sa Predragom Ćosićem iz Metkovića najzaslužniji za veliki odziv i učešće u humanitarnim akcijama dobrovoljnog davanja krvi.
- Posebno sam obradovan što u ovakvim akcijama učestvuje sve veći broj mladih. Oni su svojevrsna garancija budućnosti dobrovoljnog davanja krvi, što u nekim krajevima Srbije, čujem posustaje, kaže Avram Gišić, predsednik mesnog odbora Crvenog krsta iz Belotića ne zaboravljajući da pomene i značajnu pomoć svog zemljaka, nedavno preminulog Zlatomira Smiljanića.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa