29. avgust 2013.29. avg 2013.
VISOKA TEHNOLOŠKA ŠKOLA STRUKOVNIH STUDIJA

SPREMNI ZA NOVU GENERACIJU STUDENATA

Kao i prethodne godine u šabačkoj Visokoj tehnološkoj školi strukovnih studija pred početak školske 2013/2014. godine neumorno se radi. Nova spratna zgrada od oko četristo kvadrata, gde će biti smeštena studentska služba, biblioteka, čitaonica, administracija i pet profesorskih kancelarija, je u završnoj fazi izrade.
- Za razliku od prethodnih godina, gde smo sve troškove snosili sami, prvi put ove godine Ministarstvo prosvete ima učešće od oko pedeset odsto u izgradnji, adaptaciji i opremanju prostora. Resto su, naravno, naše pare. Na ovaj način mi koliko toliko kompenzujemo nedostatak školskog prostora. Naravno, time nismo završili sve. Ostalo je još prostora koji bi mogao da se iskoristi za kompletiranje ove škole kao i preostale dve škole koje imaju svoje zgrade obezbeđene od strane države. Tu se nadamo da ćemo imati pomoć i od grada. Nedavno je bio gradonačelnik. Ovom prilikom zahvaljujem mu se na poseti i lepim željama. Čestitao nam je na onome što smo do sada uradili i obećao pomoć oko obezbeđenja dodatnog prostora. Nadamo se da će to tako i biti. Na ovaj način, dakle završetkom radova do početka školske godine, mi se spremamo za novu generaciju studenata ““ rekao je dr Svetislav Lazarev, direktor Visoke tehnološke škole strukovnih studija.
U ovaj projekat Ministarstvo prosvete uložilo je sedam miliona dinara. Istu cifru škola je iz sopstvenih sredstava dodala za završetak i opremanje prostora. Pored toga što se trude da studentima obezbede što bolje uslove za učenje junski ispitni rok ponudio je i dva nova smera ““ gastronomiju i medicinsku farmaciju.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa