29. avgust 2013.29. avg 2013.
IAMEĐU REDOVA

KUKOVO LETO

Ako je ovo bilo takozvano kukovo leto u kojem smo, istini za volju, neke stvari i prebijali preko kuka, sad dolazi zlatna jesen sa obiljem plodova, šarenilom bilja a i oplemenjenom Vladom. Pa da nas Bog vidi.
Ne stvarno, u jesen ulazimo i sa novim cenama struje, i sa novim cenama gasa, i sa novim cenama drva, i sa novim cenama zimnice, i sa novim cenama školskog pribora, i sa novim... i sa novim ministrima. A što li se onda ovaj narod oseća tako staro.
Počela skupštinska zasedanja. Eto nama radosti, razbibrige, razonode, političkog zadovoljstva. Više niko ne reaguje na one teške ili agresivne reči koje se čuju u tom visokom domu, oguglali i gledaoci. Pa i narod se okrenuo onoj staroj “Udri brigu na veselje“.
Kapiteni nekih fudbalskih ekipa, neki dan, dobili žute kartone zato što su njihove ekipe na teren izašle pet minuta kasnije zbog protesta usmerenog glavnom fudbalskom savezu. E kad bi se tako kažnjavala i sva ostala zakašnjavanja.
Naš ambasador tamo negde u belom i razvijenom svetu, smenjen zbog nekakvih nedoličnosti. Naime, taj vispreni Srbin, tamo je sebi kupio kuću, pa je tu kuću sam sebi iznajmio za diplomatske potrebe, pa sve to naplaćivao od Vlade. Šteta što niko u ovoj zemlji nije u neku knjigu sabrao sve te naše malverzacije tranzicijskog doba kojima ni danas ne oskudevamo. Eh, kakva bi to bila knjiga. Ekspertska.
Ovo, iako nema veze, podseća na onu priču iz davnina kada se negde u okolini Šapca desila krađa u jednoj zemljoradničkoj zadruzi. Naravno, došla milicija, ispitivali, istraživali, ali niko da prizna. Na kraju je inspektoru dozlogrdilo pa je zapretio da će ako ne priznaju dovesti policijske specijalne kerove koji otkrivaju lopove. Na to je jedan čiča zavapio “Nemoj te kerove, leba ti druže milicajac, sve će nas pocepati“.
U poslednje vreme u Šapcu se velika pažnja poklanja psima, pa se po uzoru na beli i savremeni svet, organizuju i raznorazne manifestacije. Ajd što im je napravljen smeštaj koji skoro da ima bolje uslove nego neki ljudi, al što im se priređuju priredbe, kao neki dan kada su birali najlepšeg kraljevskog ljubimca. Kažu da će i u okviru Čivijade ulicama paradirati kostimirani kerovi. Jakako. Pa ko sad da kaže kako je to pasj život.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa