29. avgust 2013.29. avg 2013.
PRODAJA ROBE VAN PREDVIĐENIH MESTA

KAZNE JEDINI LEK

Nelegalnu prodaju voća i povrća, ali i ostale robe na pijacama, kontrolišu Odeljenje za isnpekcijske i komunalno stambene poslove i Komunalna policija. Kazne za ilegalnu prodaju u rasponu od pet, do 75 hiljada dinara.
Visoka cena proizvodnje, elementarne nepogode, velike republičke i lokalne takse kao da nisu dovoljni razlozi za tešak položaj poljoprivrednih proizvođača koji svoju robu prodaju na pijacama. Česta je slika da se u neposrednoj blizini nalaze improvizovane tezge za kojima stoje pojedinci koji svoju robu prodaju bez dozvole.
- Smatram da bi Komunalna policija trebalo da obrati posebno pažnju na pojedince koje robu prodaju iz gepeka svojih automobila. Osim što izlažu robu sumnjivog kvaliteta oni ugrožavaju pešake i prave gužvu u saobraćaju. Mi plaćamo godišnju i dnevnu zakupninu tezgi, a oni se snalaze na druge načine. Ne mogu da ih osudim, teška je situacija za sve, pa je najbolje da se nadležni bave tim problemom, komentar je jednog od zakupaca na šabačkoj pijaci „Živinarnik“.
Sankcionisanje nelegalne prodaje spada u opis poslova Odeljenja za inspekcijske i komunalno stambene poslove i Komunalne policije, koje u ovakvim slučajevima reaguju po službenoj dužnosti, ili po prijavi građana.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa