29. avgust 2013.29. avg 2013.
DO 2. SEPTEMBRA U GALERIJI KC

MALI FORMAT

Organizovana po dvadeset drugi put, tradicionalna izložba Malog formata, postala je zaštitni znak Kulturnog centra. Ovogodišnje izlaganje, obeleženo je mnoštvom prispelih radova od 156 umetnika, među kojima je žiri odabrao 124 rada od devedeset jednog autora.
O značaju izložbe čiji kvalitet ima kontinuiranu uzlaznu putanju, govorila je Sonja Petrović: ,,Mislim da su naša galerija i grad, ovom izložbom, njenim kvalitetom i kontinuiranošću stekli zaslužen ugled, uspešno organizujući jedinstvenu manifestaciju i negujući format od 20 cm. Dokaz za to je i veliki broj umetnika koji, svake godine, uzme učešće na našem konkursu. Momenat koji je obeležio ovogodišnju izložbu je ujednačenost. Težak zadatak za žiri, pa je napravljen presedan i jednoglasno odlučeno da nagrade budu dodeljene Jeleni Damnjanović, grafičarki iz Šapca; Aleksandri Vasiljević iz Zemuna, studentkinji treće godine slikarstva i Slobodanu Stefanoviću, akademskom slikaru iz Kragujevca.“
Žiri 22. izložbe Malog formata, činili su: Dejan Ulardžić, dobitnik Gran prija na prvom Bijenalu minijature u Gornjem Milanovcu, Tamara Isaković Kovačević i Sonja Petrović.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa