29. avgust 2013.29. avg 2013.
UČESNICI MATEMATIČKOG KAMPA KOD GRADONAČELNIKA

POPULARIZACIJA NAUKE

Tokom prijema prošlog petka u Gradskoj kući gradonačelnik Šapca Miloš Milošević izrazio je svoje divljenje i zahvalnost organizatorima i predavačima Matematičkog kampa koji su uložili trud u popularizaciju nauke i podsticaj mladih talenata.
- Ovo je svakako jedna manifestacija koja može računati na podršku grada jer mu donosi mnogo. Na ovaj način širi se ugled Šapca u načnim krugovima i kao grad postajemo interesantna i značajna tačka na obrazovnoj mapi Srbije. Svesni smo činjenice da je ključ uspeha u funkcionisanju lokalne samouprave razvijena privreda koja zavisi od stručnog kadra, pre svega inženjera, matematičara, informatičara... Zato podržavamo ovakva okupljanja mladih ljudi spremnih da znanjem obezbede bolju budućnost za sebe ali i za zajednicu i državu u kojoj žive ““ istakao je gradonačelnik.
Za oko dvesta najboljih mladih matematičara iz zemlje, BiH i Crne Gore domaćini, OŠ „Nikolaj Velimirović“, pored predavanja iz matematike, fizike i informatike ove godine je pripremila i sportsko-rekreativni program. Kako su i sami rekli sve se pretvorilo u nešto više od učenja. Kolektivni rad i razmišljanje uz druženje sve njih vuku ka uspehu koji će se u budućnosti pozitivno odraziti i na zemlju iz koje potiču.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa