29. avgust 2013.29. avg 2013.
U VARNI ODRŽANE OSME SEOSKE OLIMPIJSKE IGRE

UČESTVOVALO VIŠE OD 2.500 TAKMIČARA

Majurci pobednici među 38 mesnih zajednica. Varna dobar domaćin
Takmičari iz Mesne zajednice Majur, sa samo jednim bodom više u odnosu na drugoplasiranu Mesnu zajednicu Mačvanskog Pričinovića, sveukupni su pobednici osmih Seoskih olimpijskih igara.
Krilatica Pjera de Kurbetena „Važno je učestvovati“ bila je u drugom planu na osmom sprotskom susretu seoskih mesnih zajednica u Varni minulog vikenda. Takmičenje su obeležili dramatičan finiš i zadovljstvo na licima predstavnika Mesne zajednice Majur. Sa 54 boda, samo jednim više od rivala iz Mačvanskog Pričinovića, Majurci su sveukupni pobednici Seoskih olimpijskih igara.
- Iz Varne nosimo najpozitivnije utiske. Došli smo da se družimo i nadmećemo, stavljajući rezultat u drugi plan. Ipak, tokom takmičenja ispostavilo se da imamo šansu za trijumf, koju smo iskoristili i ostvarili pobedu, rekao je Mika Radinović iz Mesne zajednice Majur.
Ovogodišnje igre protekle su u naboljem redu, sa ponosom su istakli organizatori.
- Tokom tri dana u različitim disciplinama takmičilo se više od 250 ekipa. Domaćin se postarao da sve bude na visokom nivou, a učsnici su se potrudili da i u sportskom smislu ove igre bude veoma zanimljive. Pobedili su najbolji, ali smo ukupni pobednici svi mi koji smo učestvovali u organizaciji i realizaciji Seoskih olimpijskih igara, što potvrđuju utisci svih takmičara, koji su pokazali kako izgleda fer nadmetanje, ali i šta znači pravo druženje, naglasio je predsednik Organizacionog odbora Seoskih olimpijskih igara Sreten Radovanović.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa