5. septembar 2013.5. sep 2013.
LjUBIČEVSKE KONjIČKE IGRE

ŠAPČANI ZAPAŽENI

Od petka 30. avgusta, do nedelje, 1. septembra, u Požarevcu su održane jubilarne 50. Ljubičevske konjičke igre. Oko 200 konja takmičilo se u kasačkim i galopskim trkama, utakmicama u dužinskom jahanju na 20 i 40 kilometara i preskakanju prepona. Centralni događaji manifestacije bili su Ljubičevski višeboj i galopska trka Kup Ljubičeva.
Za razliku od prethodnih nekoliko godina posećenost je bila izuzetna. Oko 10.000 posetilaca prisustvovalo je dešavanjima drugog i trećeg dana.
Galoperi iz Šapca i Mačve postigli su zapažene rezultate. Prvog takmičarskog dana, u subotu, u trci Mihajlovac na 1.300 metara omica Đa Glori zauzela je 2. mesto iza ljubičevskog Gokua. Glavna galopska trka ovog dana bilo je Grup III nadmetanje na 1.300 metara, u kojoj je Big Ben, sa Šašićem u sedlu osvojio 1. mesto. Pored pobede šabačko grlo je postavilo i rekord staze na 1.100 metara, vremenom od 1,004 minuta.
Drugog takmičarskog dana, u Grup III trci na 1.600 metara ždrebac Il d Frans, porodice Vukojević iz Mačvanskog Belotića, bio je najbrži. Grlo Marti Misterija, Svete Purića, bilo je treće u toj trci. Plasman je ostvarila i Rebeka Liri, koja je u Grup III nadmetanju dvogodišnjih grla bila četvrta. Grlo Raskoljnikov u Grup I trci na 1.800 metara za glavu je izgubilo od Peridota, ali je iza sebe ostavilo favorizovanog Blek Monka, osvajača ovogodišnjeg Srpskog derbija.
Centralni događaj igara, trku Kup Ljubičeva na 2.400 metara, osvojio je Kid Frst, u sedlu sa, Tikom Vujkovićem koji je ujedno trener i vlasnik ovog grla. Posle 14 godina, i dvostruke pobede Edena 1998. i 1999. godine, titula najboljeg galopera na Ljubičevskim igrama došla je ponovo u naš kraj.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa