5. septembar 2013.5. sep 2013.
KAJAK: SVETSKO PRVENSTVO

ČETVERAC U VRHU

Proteklog vikenda u Duizburgu završeno je svetsko prvenstvo u kajaku i kanuu na mirnim vodama . U izuzetnoj konkurenciji od ukupno 79 zemalja učesnica i više od 1.500 takmičara reprezentativci Srbije imali su svojih 15 predstavnika. Među orlovima takmičila su se i šestorica članova kajakaškog kluba Zorka.
Srpski četverac u trci K ““ 2 1.000 metara u sastavu Milenko Zorić, Ervin Holpert, Aleksandar Aleksić i Dejan Terzić uspeo je da se domogne finala a u finalnoj trci zauzme visoko peto mesto. Inače, posada Šapčana svetskim asovima je skrenula pažnju na sebe sobzirom da je to jedna od mlađih posada u svetu i samim tim nagovestili da njihovo vreme u ovakvoj eliti tek dolazi . Takođe u trci K- 1 1.000 metara Dejan Pajić i Duško Stanojević u B finalu zauzeli su treću poziciju i time završili takmičenje .
„Veoma sam zadovoljan plasmanom. Bili smo blizu medalje. Ne žalim mnogo, medalja će doći, sledeće godine nas očekuje svetsko prvenstvo u Moskvi a naša posada je jedna od najmlađih u svetu. Ovo je bila trka velikih, u kojoj su Rusi slavili pobedivši olimpijskog pobednika Australiju koji su bili ovde u Duizburgu treći, kao i srebrne Čehe koji su na OI bili bronzani. Rusi su možda malo iznenadili, jer su na olimpijskim igrama bili četvrti. Vicešampioni sa OI, Mađari su nas dobili u foto finišu, a to pokazuje da smo u samom svetskom vrhu, jer smo imali egal trku sa medaljašima sa velikih takmičenja“, istakao je glavni trener Miroslav Aleksić.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa