5. septembar 2013.5. sep 2013.
POJEDINCI KOJI NEGUJU TRADICIJU

ŠTAP I ŠEŠIR MAJSTOR SLAVKA

Životni put Slavka Nikolića bio je itekako buran. Bivši radnik šabačke “Obnove“ devedesetih godina se odličio na savet prijatelja da otkupi šešire predstižne fabrike „Begej“ i počne rad za koji kaže nije ni tren talenta imao, niti posao poznavao.
- Bilo je teško tako da je prvo vreme išlo teško ali sada kao da sam sto godina u poslu. Vreme je teško ali posao nekako ipak ide. Štap i šešir su nerazdvojni u tradiciji ovog kraja tako, da se radi,tvrdi Slavko Nikolić koji ima 70 godina ali vitalnost i radnu energiju mlađeg čoveka.
Priseća se i starih majstora.
- Poslednji je radio na Kamičku u Mačvanskoj ulici, pokušao je i sin ali nije išlo tako da ja zahvaljujući „Begeju“ i štapovima od kuvane bukovine iz Kruševca, radim jedini u ulici Kralja Milana broj 14, gde dolaze mnoge mušterije koje nisu uopšte znale da ovakva prodavnica u gradu gde je deda lumpovao postoji. U svom stilu prokomentarisao je da li je našim najstarijim sugrađanima do lumpovanja.
- Para nema i lumpovanje je luksuz ali ko ima ima. Tek bilo kako bilo prijatelji se okupe i česta je slika baš gospoda istina vremešna ali sa štapom i šeširom, dodaje Nikolić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa