5. septembar 2013.5. sep 2013.
KOCELjEVA

PUNjENjE BUDžETA

Nedavno je koceljevački lokalni parlament razmatrao i usvojio izveštaj o izvršenju odluke o budžetu ove opštine za prvih šest meseci tekuće godine. Ova lokalna samouprava predvidela je nešto više od 340 miliona dinara u budžetu.
U prvoj polovini godine ukupni prihodi i primanja iz svih izvora ostvareni su u iznosu od skoro 160 miliona dinara, odnosno gotovo 47 odsto. Lokalna samouprava je planirala da će u toku 2013.godine imati rashode u iznosu od oko 356 miliona dinara, te da će manjak sredstava nadomestiti prenetim viškom iz prethodne godine.
Iz opštinske kase do kraja juna meseca potrošeno je nešto manje od 128 miliona, tj. 37,29 odsto od godišnjeg plana, pa su prihodi u odnosu na rashode veći za preko 25 miliona dinara.
U polugodišnjem izveštaju odeljenja za finansije i lokalnu poresku administraciju o izvršenju budžeta navodi se da su transferi od drugih nivoa vlasti, prihodi koji učestvuju sa oko 53 odsto u ukupnim budžetskim prihodima, ostvareni u iznosu od preko 81 milion dinara, odnosno skoro 43 odsto.
I učešće poreskih prihoda u ukupnom budžetu je u značajnom procentu. Ostvarenje ovih prihoda u prvih šest meseci je više od 46 odsto od planiranih. U ovoj grupi prihoda, kako se navodi u izveštaju, najveće ostvarenje u odnosu na godišnji plan je kod poreza na prihod na imovinu, potom kod poreza na druge prihode, ali i kod poreza na zarade čija stopa je od juna meseca sa 12 smanjena na 10 odsto, što je uticalo i na manje ostvarenje ovog prihoda.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa