5. septembar 2013.5. sep 2013.
ŠKOLSKO ZVONO ZA 1.200 ŠABAČKIH PRVAKA

BUDUĆNOST NAŠEG GRADA

Šabačke škole sa izdvojenim jedinicama u ponedeljak su otvorile svoja vrata za 1.200 mališana što je pedeset više nego prethodne godine. Školsko zvono za prvake ove godine prvo se oglasilo u OŠ „Laza K. Lazarević“ koja je sto deset đaka rasporedila u četiri odeljenja. U izdvojenim odeljenjima u Varni, Grušiću, Desiću, Metkoviću i Maovima biće po jedno odeljenje, dok je u Jevremovcu u dva odeljenja raspoređeno po šesnaest učenika.
Sara Nikolić bila je jedna od onih koji su sa nestrpljenjem očekivali prozivku i upoznavanje sa drugarima.
- Lepo mi je. Upoznaću mnogo više drugara. Mislim da će učiteljica biti dobra. Jedva čekam da krenem u školu ““ rekla je Sara.
Od mališana, kako je istakla učiteljica I2 Svetlana Gajić, očekuje se da budu vredni, poslušni, ali i da nauče da se druže, a uz to da steknu i nova znanja.
U isto vreme, u pola dva po podne, ali na drugom kraju grada učenicima su dobrodošlicu poželeli i u OŠ „Stojan Novaković“. Dva sata kasnije u izdvojenoj jedinici na Letnjikovcu tri odeljenja prvaka ušla su u svoje učionice.
„Danas kada postajem đak dajem svima na znanje da ću učiti vredno i steći poštovanje. Slova, sveske i knjige svaki broj znam biće mi najdraže brige i biću uzoran đak. Prijatelje ću steći uz radost i vedrinu i znanjem svima reći da volim domovinu“, orila se đačka zakletva u dvorištu OŠ „Nata Jeličić“.
-Ovo je najlepši dan za sve nas u školi. Dolaze nam prvaci, nova generacija. Ove godine ima ih osamdeset dvoje u našoj školi. Od toga imamo tri odeljenja prvog razreda koje vode učitelji Goran Kostić, Mirjana Arsenović i Milka Petković. U izdvojenoj jedinici Drenovac upisano je osamnaest prvaka. Pomoći ćemo im da iz sveta igre pređu bezbolno u svet obaveza. Svi ćemo se potruditi. Najpre njihovi učitelji pa i mi ostali zaposleni u školi ““ rekla je direktorka Zorica Nedeljković.
Iza sebe bezbrižne pretškolske dane ostavili su i budući prvaci OŠ „Vuk Karadžić“. Sa pesmom, igrom i mudrim savetima dočekali su ih stariji drugari četvrtog razreda.
- Jedva čeka da ide u školu. Brojala je sate. Raduje se drugarima. Išla je u pretškolsko pa zna kako je. Jako je pametna. Baš se trudi sama. Ne teram je. Želi sve da radi sama, domaći. Očekivanja su da bude dobra, da sluša. To je ono osnovno ““ rekla je Mara Stojković, mama male Jelene koja će naredne četiri godine sa drugarima učiti, ali i igrati se.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa