12. septembar 2013.12. sep 2013.
DRUGI UPISNI ROK NA ŠABAČKIM VISOKIM ŠKOLAMA

POPUNjENA SKORO SVA BUDžETSKA MESTA

Septembarski upisni rok na šabačkim visokoškolskim ustanovama okončan je početkom nedelje.
Na Visokoj poljoprivrednoj školi strukovnih studija u septembarskom upisnom roku popunjena su sva slobodna budžetska mesta. Najveće interesovanje brucoša zabeleženo je na studijskim programima zaštite životne sredine i agromenadžmenta.
- Drugi upisni rok uspešno je okončan. Studenti su se najčešće prijavljivali na programe zaštite bilja, agromenadžmenta, ratarstva i veterine. Popunjena su sva mesta na budžetu, kaže Jovica Nikolovski, profesor Visoke poljoprivredne škole strukovnih studija.
Ponudivši nove smerove, poput gastronomije i farmaceutske tehnologije, Visoka tehnološka škola strukovnih studija privukla je pažnju akademaca. Ipak, slobodnih mesta, između ostalog i budžetski, još uvek ima, zbog čega će ova visokoobrazovna ustanova organizovati još jedan upisni rok.
- U prvom, junskom upisnom roku upisali smo 150 brucoša, a u septembarskom još 50. S obzirom da u novu školsku godinu možemo da upišemo tri stotine studenata, do 20. septembra ćemo organizovati i treći upisni krug za preostala slobodna mesta, među kojima ima i neloko budžetskih. Najakratkivniji smerovi studentima bili su informacione tehnologije, inženjerski menadžment i novi smerovi na kojima više nema slobodnih mesta, navodi Svetislav Lazarev, direktor Visoke tehnološke škole strukovnih studija.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa