12. septembar 2013.12. sep 2013.
RAZGOVOR SA POVODOM

SPONA MEĐU NARODIMA

Ivana Simić, rođena u Šapcu 1990. godine, ove godine je završila Engleski jezik i književnost u Novom Sadu i neposredno posle toga, započela praksu u Evropskom centru za moderne jezike. Za četiri radna mesta, konkurisalo je oko 2.500 zainteresovanih, ali je Ivana, po preporuci profesora, dobila posao u Gracu.
Prvo pa Grac. Kakvi su Vam utisci?
- Divni. Ima osmoro stalno zaposlenih u Centru, nas četvoro praktikanata i nekoliko saradnika. Okolina je sjajna za prvo radno iskustvo. Ono što je meni najvažnije je što radim na programu, tako da sam uključena u sve projekte vezane za Centar, počev od komunikacije sa saradnicima, organizatorima projekata i učesnicima različitih radionica do rada na internet prezentacijama. Meni je sve to zanimljivo, jer je to moj fah, ono za šta sam se opredelila u životu, što sam studirala. Savršeno.
Recite nam nešto o radu Evropskog centra za moderne jezike?
- Centar je osnovao Savet Evrope 1994. godine. On predstavlja jednu od tri institucije Saveta Evrope koje su povezane sa jezicima. Evropska povelja o manjinskim jezicima i Odsek za jezičku politiku su smešteni u Strazburu, jedino je Evropski centar za moderne jezike smešten u Gracu. Ovo je velika godina za Srbiju, zato što je od 1. maja zvanično postala članica Evropskog centra za moderne jezike, što znači da smo sada u mogućnosti da učestvujemo u različitim projektima koje Centar organizuje i u inovanitivnim procesima koji se tiču jezičkog obrazovanja i učenja jezika. Od ove godine možemo da šaljemo naše profesore i nastavnike na edukacije i da aktivno koristimo sve resurse koje Centar može da ponudi.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa