12. septembar 2013.12. sep 2013.
SVEČANA AKADEMIJA POVODOM DANA OPŠTINE BOGATIĆ

POBEĐUJE ENERGIJA NOVE MLADOSTI

Poljoprivreda treba da postane glavni pokretač privrednog oporavka ovog kraja. Stereotip o bogatoj Mačvi odavno ne odgovara stanju na terenu, rekao predsednik opštine Bogatić Nenad Beserovac
Svečanost povodom Dana opštine Bogatić, prošlog utorka u bioskopskoj sali Kulturno-obrazovnog centra otvorena je kraćim glumačkim viđenjem Mačve po tekstu Janka Veselinovića iz romana “Hajduk Stanko“ i pesmom novoformiranog hora. Potom se brojnim gostima obratio prigodnim tekstom Nenad Beserovac, predsednik opštine Bogatić.
- Mačva jeste i plodna i rodna, mi smo bogati svojom tradicijom, kulturom, dobrim domaćinima, vrednim i gostoljubivim ljudima ali da bi ti ljudi koji pre svega ostvaruju dohodak na svojim imanjima, mogli pristojno da žive od svog rada, nešto u ovoj privrednoj grani mora strateški da se menja i tu očekujemo pomoć države, jer mi kao lokalna samouprava niti imamo nadležnosti, niti sami možemo pomoći svom seljaku, rekao je između ostalog Beserovac, naglašavajući veliki potencijal u ovom sektoru koji čine vredni, radni obučeni poljoprivredni proizvođači, sposobni da na svojim posedima koji su usitnjeni proizvedu žitarice, industrijsko bilje, voće i povrće, odgaje sitnu i krupnu stoku.
Među obnovljivim izvorima energije, pomenuo je geotermalnu vodu, solarnu energiju, biogas i biomasu, hidropotencijale, ističući da što pre treba doći u fazu realizacije konkretnih projekata.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa