12. septembar 2013.12. sep 2013.
NOVA ŠKOLSKA GODINA U KOCELjEVAČKOJ OPŠTINI

SVI U PRVOJ SMENI

Drugog septembra u školske klupe prvi put je selo 133 prvaka. Opšti utisak, koji nažalost potvrđuju i statistički podaci, jeste da je broj đaka iz godine u godinu sve manji.
Bez učenika prvog razreda u ovoj školskoj godini ostala su sela Subotica i Mali Bošnjak. Najveće smanjenje prvaka evidentirano je u Svileuvi i Donjem Crniljevu, dok je njihov broj povećan u Ćukovinama i Brdarici.
U svim školama na području ove opštine od prošlog ponedeljka nastava se odvija samo u prvoj smeni, što je novina za učenike i prosvetne radnike u Koceljevi i Draginju. Dok jedni odobravaju ovakav potez školskog rukovodstva, drugi smatraju da je neprihvatljivo da učenici nižih i viših razreda osnovne škole budu istovremeno u školskom objektu.
Nadležni u OŠ “Mića Stanojlović“ podsećaju da je zakon propisao da svim učenicima mora biti omogućeno da menjaju smene u školama na sedam dana a najduže nakon jednog meseca.
- To je u manjim mestima i selima gotovo nemoguće uraditi jer bi u drugoj smeni radno vreme predstavljalo problem u oblasti prevoza učenika i nastavnika. Uz to, ovakvo organizovanje rada omogućiće uštedu u energentima i omogućiti više vremena za vannastavne aktivnosti- izjavio je zamenik direktora škole Vojimir Pavlović i dodao da su pregrađivanjem nekadašnje sale za fizičko obrazovanje u objektu u Koceljevi obezbeđene nove, dodatne učionice.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa