12. septembar 2013.12. sep 2013.
IZMEĐU REDOVA

BELOSVETSKI VAŠAR

U Šapcu danas počinje vašar humora i satire. Nekada je bio belosvetski pa je povremeno i zabranjivan a poslednjih godina, oni koji to rade i da hoće, nemaju razloga da ga zabrane.
Doduše, mnogo godina ranije slavni Nušić, kao da je prorekao ovo doba, zapisao je “Doći će jedno pokoljenje koje će se diviti mome dobu i doći će jedno pokoljenje koje će se smejati mome dobu.“
Sve više se priča o promeni vlasti u Beogradu. Ama, ne bi mi brinuli o tome da Šabac nije tako blizu Beograda.
Između nekih naših političara i nekih naših pevača postoji neka sličnost u javnom nastupu. Na primer, kada se obraćaju narodu političari stoje ispred nekolicine žena i muškaraca koji iza njih izgledaju kao ikebana. Tako i pevači, jedan peva a nekoliko devojaka i mladića igra oko njega. Neko tu nekog imitira.
Statistika kaže da je u Srbiji 165.000 stanovnika nepismeno, što predstavlja oko 14 odsto populacije. Eto. Inače u ovoj zemlji ti nepismeni nikada nisu predstavljali veliki problem, već oni koji su prepismeni a pogotovu oni koji znaju da računaju bolje od drugih pa misle da je sav zbir brojeva njihov.
Što li sad ovi hapse neke direktore rudnika, makar i bivše. Može nam neko iz revolta povećati cenu uglja.
Baš su fini ovi što kažu da do kraja godine neće biti poskupljenja struje. Pa ni kraj godine nije daleko.
U srpskom fudbalu nešto nije kako treba. Inače sve ostalo je dobro.
Naši fudbaleri su nam priuštili zadovoljstvo. Naredno svetsko prvenstvo pratićemo bez navijačke nervoze, pošto Srbija ne učestvuje.
Kada bi se na našim fudbalskim utakmicama tako navijalo kao što to čine u Skupštini, možda bi i naš fudbal bio u evropskim krugovima.
U pojedinim vojvođanskim školama od ove đačke godine uvedeno je seksualno obrazovanje. U ostalom delu Srbije na tu temu još se ništa ne dešava. I šta sad sve to znači, verovatno će vreme pokazati.
I, treba podsetiti, ovih dana se u Šapcu odražava “Čivijada“, tradicionalni festival humora i satire. Nekada su ljudi od duha tim povodom konstatovali “Šabac se smeje i sebi i svetu“.
Tako su govorili u stara vremena, naravno. Sada neki vele da u Šapcu više ništa nije smešno. Pa i to je smešno!

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa