12. septembar 2013.12. sep 2013.
KOLEKTIVNA I INDIVIDUALNA PRIZNANjA ZA OŠ „VUK KARADžIĆ“

„DRUGA ŠANSA“ DONELA KORIST SVIMA

Povodom Međunarodnog dana pismenosti, koji je obeležen 8. septembra, u Narodnoj skupštini Republike Srbije održan je skup za polaznike i nastavnike koji su učestvovali u programu funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih „Druga šansa“. Predstavnici Ministarstva prosvete i članovi delagacije Evropske unije, koja je finansirala projekat, za najboljeg pedagoškog saradnika izabrali su Šapčanku Maju Mandić.
Zahvaljujući projektu “Druga šansa“ od 2010. godine više od 4.500 ljudi dobilo je svedočanstvo o završenom osnovnom obrazovanju. 150 najboljih polaznika, i 70 nastavnika iz osnovnih škola koje su učestvovale u projektu, prisustvovalo je svečanosti u Narodnoj skupštini Republike Srbije povodom Međunarodnog dana pismenosti. Za najboljeg pedagoškog saradnika izabrana je Maja Mandić iz Osnovne škole “Vuk Karadžić“ iz Šapca.
- Ovo je veliki uspeh za OŠ „Vuk Karadžić, za ceo stručni tim nastavnika koji su radili na projektu, ali i moj lični uspeh. Pokazali smo da prepreke i predrasude mogu da se prevaziđu, pobedili smo administraciju i savladali mnoge druge probleme na koje smo nailazili tokom projekta. Uverili smo se da postoji motivisanost odraslih za školovanjem a što je najvažnije, uspeli smo da ostvarimo glavni cilj projekta „Druga šansa“, a to je da postane održiv i uđe u sistem obrazovanja, navodi Mandićeva.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa