12. septembar 2013.12. sep 2013.
TRADICIONALNO U ŠAPCU

BELOSVETSKI VAŠAR HUMORA I SATIRE

Danas počinje 45. Šabačka čivijada i 6. međunarodni Čivijaški karneval, koji će trajati i naredna dva dana. Generalni pokrovitelj ove manifestacije koja neguje izvorni humor našeg kraja je grad Šabac, a organizator Turistička organizacija grada Šapca.
Ovogodišnja Čivijada počinje čivijaškim časom u osnovnim školama od 8 do 13 časova. Podizanje zastave ispred Gradske uprave je u 16 časova i 30 minuta. Od 17 časova je Šampitijada, nakon čega će “čivijaški genijalci“ ““ učenici petih, šestih i sedmih razreda, pisati poruke prijateljstva na bini ispred Kulturnog centra, koje će vezivati za helijumske balone, a koji će u Šabac dovesti nove goste. Pre dve godine su došli iz Čačka, a prošle, baloni su doveli prijatelje iz Obrenovca koji su ih pronašli u svom gradu. U 18 časova počinje karneval kućnih ljubimaca i izložba karikatura, a u Narodnom muzeju će biti proglašenje ovogodišnjih pobednika za najbolji aforizam, satiričnu priču i karikaturu na konkursu “Čivijada 2013“. Koncert grupe “Stari grad“ iz Čačka počinje u 21 čas na bini kod Kulturnog centra.
U petak, drugog dana manifestacije, biće promovisani svetski karnevali u školama u 9 časova, a sat vremena kasnije počinje “čivijaško krčkanje“ na Savi. U 17 časova pešačkom zonom će krenuti Dečji čivijaški karneval, u kom učestvuju deca šabačkih osnovnih škola i vrtića, kao i mališani iz Vrnjačke banje, Beograda, Požarevca, Kotora i Prilepa. Ove godine, prvi put se organizuje karneval beba. Ljubitelji dobre fotografije mogu prisustvovati izložbi fotografija Dragana Petrovića “Stare šabačke kafane“ od 20 časova u Kulturnom centru. Koncert duvačkog orkestra “Pihalna godba“ i uličnih zabavljača počinje u 21 čas ispred Kulturnog centra.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa