12. septembar 2013.12. sep 2013.
ODRŽANA SEDNICA SKUPŠTINE GRADA ŠAPCA

GLATKO USVOJENE ODLUKE

Usvojene sve tačke predviđene dnevnim redom. Odbijeni predlozi za dopunu dnevnog reda i amandman opozicije
Prošlog petka održana je sedma sednica Skupštine Grada Šapca u prisustvu 58 odbornika. Ni ovoga puta zasedanju nisu prisustvovali odbornici Socijalističke partije Srbije. Na početku su odbijena dva predloga Srpske napredne stranke za dopunu dnevnog reda. Prvi predlog bilo je formiranje komisije za pripremu reprograma duga fizičkih i pravnih lica prema lokalnim javnim preduzećima, a drugi utvrđivanje odgovornosti za neosnivanje Dijagnostičkog centra Šabac. Usvojeni su predlozi gradonačelnika koji su se odnosili na izbor člana Veća, Čedomira Jovanovića i godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Grada.
-Naši predlozi za dopunu dnevnog reda nisu prihvaćeni. Predlog za reprogram duga bio je jako značajan za građane. Omogućio bi njima, kao i preduzećima, lakšu otplatu dugovanja, a i javnim preduzećima bi bilo olakšano poslovanje jer bi brže naplatili svoja potraživanja. Nažalost, lokalna vlast nije imala sluha za to, naveo je član Povereništva SNS dr Aleksandar Peranović.
Izglasani su predlozi odluka o promeni osnivačkih akata JKP “Vodovod“, JKP “Stari Grad“ i JSP “Stan“. Data je saglasnost na statute javnih preduzeća i usvojeni predlozi o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora javnih preduzeća. Rasprava je bila objedinjena za sva preduzeća, a glasanje pojedinačno. Jedna od zamerki opozicije bila je u vezi sa tim, jer, kako je rečeno, imaju po 22 sekunde da govore o svakom preduzeću. Odluka o sprovođenju javnog konkursa podrazumeva da je za direktore ovih preduzeća dovoljan i 6. stepen stručne spreme. Odbornici opozicije bili su saglasni da to nije dovoljno za tako odgovornu funkciju, kao i da je uz uslov od 3 godine radnog staža morala biti dodata i odrednica “u struci“.
-Zakon o javnim preduzećima donet je prošle godine i svi su u obavezi da ga poštuju. Ništa nije urađeno protiv Zakona. Ako ste mislili da poboljšate tekst odluke, trebali ste napisati neki amandman, odgovorio je opozicionim odbornicima Šef odborničke grupe Zajedno za Srbiju i republički poslanik Nebojša Zelenović.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa